Toç Bir Sen Başkanı hata yaptım dedi ama istifa etmedi

Toç Bir Sen Başkanı Günay Kaya, kendisiyle ilgili iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Günay Kaya iddiaları doğruladı, "hata yaptım" dedi ama istifa etmedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ağustos 2016 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toç Bir Sen Başkanı hata yaptım dedi ama istifa etmedi

Memur Sen Genel Başkan yardımcısı ve Toç Bir Sen Başkanı Günay Kaya, 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında çocuklarını FETÖ okullarından çekmediği yönündeki iddialara cevap verdi.

Günay Kaya'ın "hata yaptım" dediği açıklamasında "Fetullahçı Terör Örgütünün 17- 25 Aralık yargı ayaklı darbe teşebbüsü sonrasında söz konusu eğitim kurumlarının konumu dikkate alınarak oğlumu ivedilikle anılan eğitim kurumundan başka bir kuruma nakletmem gerekirken bunu gecikerek yapmanın hem şahsıma, hem de çocuğuma yönelik önemli bir hata olduğunun farkındayım." ifadeleri yer aldı. Bu arada gecikerek denilen ayrılma işleminin 22 Temmuz' 2016'da yani darbeden 7 gün sonra gerçekleşmiş olduğunu hatırlatmak gerekmektedir.

Günay Kaya ayrıca, Bank Asya'ya yönelik iddialarla ilgili olarak "Bank Asya ile "mudi" sıfatını gerektirecek ya da sürekli ilişki anlamında değerlendirilebilecek bir ilişkim bulunmamakta olup menkul ya da gayrimenkul alımı kaynaklı ödemelerin (satıcı firmanın ödemelerde aracı bankası olma hali kaynaklı olarak) Bank Asya üzerinden yapılması zarureti dışında, 17- 25 Aralıktan sonra herhangi bir ilişkim yoktur." dedi.

Açıklamasında, haberi yapanları provakasyon üretme, kin ve husumet biriktirme, sinsilikle suçlayan Kaya'nın herhangi bir özür beyanında bulunmaması dikkat çekici bulundu.

Bu açıklama; Memur Sen'in, FETÖ'nün 2. darbe girişimi olan 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında FETÖ kurumlarıyla ilgisini kesmeyen başkan yardımcısıyla göreve devam edeceğini göstermektedir.

Bir çok kamu personelinin, Bank Asya'da hesabı olduğu, bağış yaptığı gerekçesiyle açığa alındığı ve görevine son verildiği dönemde, FETÖ'ye en sert tepki gösteren bir memur konfederasyonu başkan yardımcısının, örnek olması gerekirken tam tersine küçük hesaplarla ilişkisini devam ettirmesi ve sadece "hata yaptım" diyerek bu süreçten çıkacak olması, kamu vicdanını zedeleyecektir.

Buradaki sorumluluk bundan sonra Memur Sen Başkanındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber